Desert negresa fitoasa (de post)

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Aug 2017 | 4043 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby, a ei cica era ''cea mai buna negresa de post', a mea mai este si fitoasa, ca sa fiu mai cu mot....:)))) ea a folosit ca masura o cana -250 ml, eu m-am dat in barci si am cantarit ingredientele, pe ici pe colo, am schimbat si gemul, musai sa fie si ca la mine, nu numai ca la Gaby....prajitura a ajuns la un eveniment, nu prea vesel, dar ce sa-i faci, asa-i viata asta, plina cu de toate.....
https://www.bucataras.ro/retete/cea-mai-buna-negresa-de-post-72215.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura
  • 360 ml apa minerala
  • 125 ml ulei de masline
  • 100 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ligurita bicarbonat
  • zeama de la o lamaie nu foarte mare
  • un varf de cutit cu sare roz de Himalaya
  • 200 g stafide ( amestec, aurii si brune)
  • 200 g nuca macinata
  • cca 450 g faina
Portii: 32
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa fitoasa (de post):

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 36/24 cm.

Intr-un castron, am pus apa, dulceata de zmeura, zaharul, am amestecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat uleiul, cacaua si stafidele, am adaugat sarea. Separat am amestecat praful de copt cu bicarbonatul si l-am stins cu zeama de lamaie, amestecul l-am adaugat in castron, am amestecat bine, apoi am adaugat si nuca macinata, la final, am adaugat faina. Am rasturnat amestecul in tava  tapetata cu hartie de copt, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit, sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda pe fund prajitura. Este gata cand trece testul scobitorii, deasupra este lucioasa.

Se scoate din cuptor se lasa sa se racoreasca putin, apoi o portionam....pe langa ca este cea mai buna, este si cea mai fitoasa...ulei de masline de Marsala ( facut de cumnata mea din maslinii din curte), sare roz de Himalaya de la bucataras dragalas.....ce sa mai fite de fite.....:)))))) era sa uit cea mai buna dulceata de zmeura, cunoscatorii care au mancat de la mine stiu ce zic, de fapt ei au zis ca-i cea mai cea.....Apropo, n-am cele mai reusite poze, din motive tehnice, sunt devoratoare de aparate foto, le uzez la maxim, pana isi dau duhul, deci am facut si eu poze cu resuscitari de aparate.....:))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa fitoasa (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Merisor 1

15.08.2017, 11:04

Cu zmeură, yummmmm, vreau și eu fițoasă de-asta!
Ba nu, pentru mine s-o faci cu fragi ))

Ela68 1

15.08.2017, 23:04

fitze, zmeurici

Panacris 1

16.08.2017, 15:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pufoshenia!