Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

de Oana in Prajituri, 22 Mar 2018 | 19585 vizualizari

 

Un desert cu gust de copilarie!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 ou
  • 75 gr unt topit si racit
  • 75 ml lapte dulce
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • 300 gr faina

Crema:

  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 linguri nuca macinata fin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute cu crema de ciocolata:

Aluat: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si se framanta putin pana aluatul devine ferm si nelipicios. Se pune in folie de plastic si se lasa la frigider pana se pregateste crema.

Crema: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa. Se adauga apoi ciocolata maruntita si untul taiat cuburi mici. Se omogenizeaza bine crema. Se ia de pe foc. Se adauga esenta de rom si nucile. Se lasa crema la racit, apoi se pune la frigider.

Se scoate aluatul din frigider, se incinge aparatul sau forma de nuci, se unge cu putin ulei. Se formeaza mici bile de aluat si se pun in forma. Se coc bine pe ambele parti.

Cojile de nuci racite se curata pe margini de excesul de aluat. Resturile se maruntesc si se pun in crema.

Se umplu apoi cojile de nuci cu crema si se unesc doua cate doua. Se pun la rece sa se fragezeasca si se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta turnatoare