Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

de oanapl in Prajituri, 11 Iun 2021 | 3394 vizualizari

 

Recent am achiziționat un aparat pentru făcut nuci. De data aceasta am făcut o rețetă  de aluat de la Andra, dar nucile mi s-au părut puțin cam tărișoare. Poate dacă apucau să stea câteva zile umplute se mai înmuiau. Aparatul ușurează mult munca, dar mai am de exersat nițel cu el. Trebuie să te miști repede și să faci biluțe de aceeași mărime, pentru că altfel ies peste marginea găurii și nu sunt aspectuoase. 

 

INGREDIENTE

  • Coji de nuci:
  • 300 g făină
  • 50 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 75 g unt topit
  • 75 ml lapte
  • 1/2 linguriță amoniac stins cu 1 linguriță oțet
  • Crema:
  • 70g biscuiți
  • 30 g zahăr măcinat
  • 100ml lapte
  • 40 g ciocolată
  • esență de rom
  • 60 g nuci măcinate
  • 15g cacao
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute cu crema de ciocolata:


Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se adaugă zahărul măcinat, esența de vanilie, oul, sarea, untul topit și răcit, laptele și amoniacul stins cu oțet. Se amestecă totul cu mâna și se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se mai adaugă făină daca este necesar. Se formează o bilă din aluat și se pune la rece pentru cel puțin jumătate de oră.
Se scoate aluatul, se fac biluțe și se pun în aparatul de făcut nuci și se lasă la copt pentru 2-3 minute, până când se rumenesc frumos. Se scot din aparat și se lasă la răcit pe un grătar.

Pentru cremă, se pune laptele la fiert. Se macină biscuiții și nucile. Se topește ciocolata pe baie de aburi.
Se amestecă ingredientele solide, apoi se adaugă ciocolata topită și laptele fierbinte și se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească.
Se ia câte o coajă de nucă și se umple, apoi se unesc câte două. Opțional se pot da nucile prin zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele "Boabe de cafea"