Desert nuci umplute cu nutella

de Lau in Dulciuri, 17 Apr 2017 | 7425 vizualizari

 

Delicii pentru Paste
By Jamila

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g unt
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 600 g faina
  • coaja de portocala
  • Crema
  • 200 g biscuiti populari
  • 200 g nuca macinata
  • 300 ml lapte caldut
  • 2 linguri pline de nutella
  • esenta de rom
  • 20 g cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute cu nutella:

Mixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala.

La final, framantam aluatul pe masa infainata, pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Formam bilute pe care le vom coace in forma unsa cu ulei si incalzita bine cca 2-3 min, pana ce se rumenesc.

Se repeta, pana ce se coc toate cojile de nuca.

Cojile racite se curata cu ajutorul unui cutit de jur imprejur, pe margini.

Crema

Intr-un bol, adaugam biscuitit si resturile de la coji macinate, cacao, zaharul si amestecam, adaugam nutella, esenta si laptele caldut si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Umplem nucile cu crema si lipim cate 2, daca dorim, le putem trece prin zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si ness