Desert Oreo cheesecake

de Xandrinne in Torturi, 24 Ian 2020 | 2123 vizualizari

 

Bunătăți de Crăciun
Fac de câțiva ani această minunăție dar nu am postat-o până acum... Am tras cu ochiul pe ici, pe colo, cel mai mult m-a încântat varianta de la Jamilla, dar am mai umblat la cantități.

 

INGREDIENTE

  • 18 biscuiți Oreo (mda, cu cremă de ciocolată);
  • 80 g unt topit;
  • 500 g cremă de brânză;
  • 500 g smântână 32% grăsime;
  • zahăr după gust;
  • 10 biscuiți Oreo;
  • 1 plic de gelatină (opțional)
  • Nutella, după gust, dacă doriți;
  • esență de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Oreo cheesecake:

Mai întâi am mărunțit fin biscuiții, cei 18, în robotul de bucătărie, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am turnat compoziția obținută (cu un aspect umed) într-o formă detașabilă de tort (a mea are 24 cm diametru) și am nivelat-o bine cu ajutorul unei linguri. Forma de tort am tapetat-o, în prealabil, cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei. După ce am nivelat compoziția de biscuiți am dat forma la rece.

Am bătut smântâna cu ajutorul unui mixer, împreună cu 2-3 linguri de zahăr pudră.

Crema de brânză am amestecat-o ușor într-un bol; când am făcut-o pentru Revelion am pus în crema de brânză și câteva linguri de Nutella, dar am încercat rețeta și fără Nutella, cu alte ocazii.

Am amestecat crema de brânză cu frișca și cu biscuiții Oreo rupți în bucăți, dar nu am folosit gelatină; am turnat amestecul obținut peste crusta de biscuiți, am nivelat și am introdus forma în frigider. Chiar dacă nu am pus gelatină și cheesecake-ul a stat doar la frigider, după câteva ore când am înlăturat inelul formei de tort nu am avut niciun fel de probleme. Desigur, cheesecake-ul a fost cremos, cu o textură mai moale, dar după ce tăiam din el o felie, sau câte am avut nevoie îl puneam înapoi în frigider.

Nouă ne-a plăcut că a fost cremos, nu prea dulce și tare bun!

Dacă nu vreți să încercați varianta asta aveți două posibilități: puneți în crema de brânză un plic de gelatină bine hidratată și apoi dizolvată pe baie de abur până s-a lichefiat, ori introduceți forma în congelator. Înainte de servire scoateți forma și lăsați-o cca 20 de minute la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Oreo cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Vargabeles