Desert pandispan

de luminita79 in Prajituri, 5 Mai 2014 | 162445 vizualizari

 

Am invatat aceasta reteta de pandispan de la o prietena si de atunci il fac si imi iese foarte bun :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • o cana cu zahar (cana sa fie de 200-250 gr)
  • o cana faina (sa fie aceiasi cana cu care puneti si zaharul)
  • o cescuta apa (cea mica de cafea)
  • o cescuta ulei (aceiasi cu care puneti apa)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • arome la alegere (esenta vanilie, rom, coaja de portocala si lamaie)

cantitatile sunt pentru o singura tava

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine. La final se adauga cescuta de apa. Se continua mixarea.

Galbenusurile se freaca cu ulei. Se pun apoi peste albusuri,se adauga praful de copt, plicul de zahar vanilat si aromele preferate.Se amesteca cu o lingura de lemn sau cu o spatula.

Se adauga faina treptat, se amesteca, dupa care se imparte compozitia in cele doua tavi de chec tapetate cu faina sau hartie de copt.

Cele doua linguri de cacao se pot amesteca ori cu 2-3 linguri de aluat de pandispan,ori cu putina apa rece pana devine ca o ciocolata.

Se pune cacaua in tavi peste aluatul de pandispan si se amesteca usor deasupra cu o furculita. 

Se coc 30-35 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se verifica cu scobitoarea. Se scot din tavi si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mery15 1

07.03.2016, 11:47

Da este foarte bun, pufos dar mie mi s-au lasat rau cand am scos tavile nu au mai ramas crescuti asa frumos cum erau in cuptor.

miki_a 1

16.07.2016, 10:21

La mulți ani!

DIANA B 1

23.02.2017, 08:48

Am incercat si eu reteta ta cu cantitati duble , ptr doua bucati si n-a iesit nimic , dar nu-i bai au papat ,,fetitele" . Uleiul este mult prea mult si faina , putina. Au crescut ca in cuptor ca Fat Frumos si cand i-am scos din cuptor , s-au lasat de nu de mai vedeau . Ii mai fac , dar data viitoare ajustez cantitatile , oricum , la gust este f bun .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec spornic