Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese

de Tabita _ in Prajituri, 17 Mar 2019 | 2786 vizualizari

 

Pentru ca tuturor ne plac papanasii, m-am hotarat sa ii fac si eu. Sunt deliciosi!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg branza dulce de vaci mai grasa
  • 600 g faina
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • esenta de portocala
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • ulei pentru prajit

Decor:

  • 250 g smantana
  • 200 g dulceata de cirese
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese:

Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci scursa foarte bine de apa.
Peste branza de vaci am pus ouale, putina sare si esenta de portocale.
Am adaugat zaharul vanilat, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu si cu ajutorul unei spatule am amestecat bine.
Apoi am adaugat faina putin cate putin pana am obtinut un aluat putin lipicios.
Am lasat aluatul sa se odihneasca 10 minute, dupa care am inceput sa formez papanasii.
Am format papanasii ajutandu-ma de putina faina.
Intr-o tigaie mai incapatoare, am pus uleiul la incins si i-am prajit cam 5 minute la foc mediu.
Apoi i-am scos pe hartie absorbanta.
Am inceput apoi sa-i decorez.
Peste fiecare inel am pus smantana si din loc in loc dulceata. Apoi am pus biluta si inca putina dulceata si putina smantana.
Mie mi-au iesit 16 papanasi.
Pot iesi 12-16 in functie de marime.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alta dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion