Desert pariziene cu branza si stafide

de Corinuta in Prajituri, 2 Oct 2013 | 43890 vizualizari

 

Daca ma gandesc fooooaaaarte bine, reteta o am de la Ana Maria (Justlovecooking)! Am facut prima data anul trecut cu nutella bineinteles :D si de atunci tot fac.... Am facut si ca sa avem pe drum cand am venit incoace, sunt foarte bune de pus la pachet! Acum am facut pentru prima data cu branza, ca mi-a facut pofta Crisulina cu boccelutele ei! Sunt dementiale! Va poftesc sa serviti pana mai am! PS. Am mancat una aproape fierbinte iar in timp ce faceam pozele cred c-am mancat fo' trei :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 2 linguri stafide
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pariziene cu branza si stafide:

Aluat: Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta bine (circa 5 minute) un aluat molcut si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si il punem la dospit pentru o ora in loc caldut.

Umplutura: Se amesteca bine toate ingredientele.

Rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 12 parti aproximativ egale. Intindem pe rand cu sucitorul cate o pariziana de forma ovala. Jumatate o franjuram cu un cutit - franjurii sa fie de grosimea si lungimea unui deget. Pe partea nefranjurata asezam 2 lingurite de umplutura, impachetam bine umplutura apasand pe margini sa nu iasa afara si rulam.

Se asaza parizienele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30 de minute acoperite cu un prosop. Se ung parizienele cu galbenusul amestecat cu lapte si se coc 20-25 de minute la 180 de grade.

Se pot pudra cu zahar inainte de servire. Merg excelent langa o cana cu lapte, o cafea sau un capuccino!

Pofta buna!

Sursa

TIPS-URI

1

In functie de tipul de faina folosit s-ar putea sa mai aveti nevoie de vreo 4 linguri de faina ca sa nu fie prea moale aluatul: eu acasa foloseam faina 000 si era suficienta, aici am gasit faina tip 405 si a trebuit sa mai adaug cateva linguri.

2

Daca aveti drojdie proaspata (va trebuie 20 g), amestecati-o cu o lingura de zahar si putin lapte caldut, apoi cu restul ingredientelor

3

Daca nu doriti sa asteptati o ora, puneti aluatul la dospit pe caloriferul cald sau in cuptorul caldut, o sa creasca mai repede, cam in 30 de minute.

4

Tot asa puteti proceda cu tava de pariziene, le puneti in cuptorul caldut si in 10 minute au crescut.

5

Puteti presara mac peste parizienele unse, inainte de a le pune in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice cu branza dulce si stafide