Desert pasca dulce fara aluat

de mirela0911 in Prajituri, 3 Mai 2021 | 5276 vizualizari

 

retete pascale
De pe masa de Paste nu se poate sa lipseasca pasca. Am pregatit o pasca fara aluat pentru ca imi place mai mult si tare buna a iesit. 
 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 4 lg faina alba
  • 4 lg gris
  • 300 g smantana
  • 100 g stafide
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca dulce fara aluat:

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la temperatura camerei si se mai mixeaza.

Se pune faina si grisul alternativ si se amesteca. La final se pune smantana apoi stafidele. Se incoproreaza bine totul apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie de copt.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 50-60 de minute sau pana incepe sa devina aurie pe margini.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma dupa care se transfera pe un platou. Se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca dulce fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale