Desert pasca traditionala

de Lau in Dulciuri, 3 Apr 2018 | 2647 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g smantana
  • 100 g branza de vaci
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 20 g drojdie
  • Umplutura
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g smantana
  • 30 g faina
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • coaja de la 1/2 lime
  • zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • fructe uscate
  • Uns
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca traditionala:

Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca.

Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, sarea, branza de vaci, amestecam, adaugand treptat faina pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Acoperim si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un bol mixam albusurile (ramase de la aluat) ouale cu zaharul, un praf de sare pana ce se topeste zaharul.

Adaugam branza de vaci, coaja de lamaie, lime data prin razatoare, esenta, faina si amestecam cu o paleta.

Eu am impartit compozitia in 2, in una am adaugat stafide inmuiate in lichior de cirese, in alta am adaugat fructe uscate inmuiate in compot de ananas,

Scoatem aluatul pe masa infainata, il impartim in 3 bucati egale.O bucata de aluat o intindem pe masa infainata astfel incat sa aiba marimea formei in care dorim sa coacem pasca.

Celelalte 2 bucati le intindem sub forma de cordoane lungi si subtiri, le sucim(impletim) astfel incat sa aiba lungimea circumferinta tavii.

Asezam impletitura pe marginea formei,formand o coronita,acoperim cu un prosop si lasam aluatul sa se odihneasca 10 min. Ungem aluatul pe margine cu oul batut, adaugam umplutura si dam tava la cuptorul incalzit pana ce rumeneste frumos (cca 30-40 min), la 180 grade C.

TIPS-URI

1

M-am inspirat de pe blogul Savori urbane

2

Sunt ingrediente trecute pentru o singura pasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati