Desert placinta cu banane si crema de migdale

de Catalina L in Prajituri, 18 Mar 2018 | 2593 vizualizari

 

In Franta, in luna ianuarie, cu ocazia  Epifaniei, se serveste un fel de placinta numita "la galette des rois", care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferita primului sarac care aparea in fata familiei.
Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei.
Este servita aproape toata luna ianuarie si o puteti gasi in diverse variante.
Iata o varianta creolă cu banana, rom, nuca de cocos si turta dulce.
Am facut 2 placinte una rotunda si una dreptunghiulara.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/placinta-cu-banane-si-crema-de-amande.html

 

INGREDIENTE

pentru o placinta

  • 2 foi de aluat foietaj
  • 80 g turta dulce - 4 felii
  • 1 banana
  • 70 g pudra de migdale
  • 30 g nuca de cocos rasa
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingura de rom
  • 1 galbenus de ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu banane si crema de migdale:

 Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale.

Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele.

Aşezăm foile de aluat de foietaj, pe hârtie de copt.

Pe prima foaie punem crema in mijloc si ascundem figurina.

Deasupra puneti feliile de banana si turta dulce.

Acoperim cu a 2 a foaie, taiem marginile si sudam. Decoram cu aluatul ramas.

Ungeti placinta cu galbenusul de ou batut..

Punem placinta 20 minute la rece până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C, apoi reducem la 180°C si coacem inca 30 de minute.

Faceti gauri cu o scobitoare sau un semineu dn hartie de copt in centru.

Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica  3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu banane si crema de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu capsuni