Desert placinta cu branza si stafide

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2017 | 12319 vizualizari

 

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu mere sau dovleac.
Reteta video, pas cu pas,  gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 g unt
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • 50 g faina pentru prelucrat

Umplutura:

  • 800 g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar brun
  • 4 oua
  • 150 g iaurt grecesc
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g stafide

In plus:

  • un galbenus de ou pentru uns
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si stafide:

Pentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa, uleiul, otetul si un praf de sare. Adauga apoi faina si framanta aluatul pana devine ferm.

Lasa aluatul la rece pana pregatesti umplutura. Amesteca intr-un castron branza de vaci, cu ouale, iaurtul grecesc si zaharul. Adauga apoi zeama si coaja de lamaie, vanilia, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine.

Presara faina pe masa de lucru si imparte aluatul in doua parti, apoi intinde foile pe rand, cu ajutorul unui sucitor. Transfera prima foaie in tava de la aragaz, toarna compozitia de branza, apoi pune deasupra a doua foaie. Inteapa aluatul cu o furculita, apoi unge-l cu galbenusul de ou.

Coace placinta la 180 de grade C, pentru 45 de minute, pana se incheaga bine compozitia. Placinta e gata, iar dupa ce se raceste putin, o pudrez cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

30.06.2017, 11:23

Delicioasa!

Lau 1

30.06.2017, 17:43

miki_a 1

20.07.2017, 13:04

Ador prăjiturile cu brânză dulce! Aș mânca în fiecare zi....și dacă se poate chiar la orice oră!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci