Desert placinta cu mere

de Oana in Prajituri, 8 Mar 2017 | 17445 vizualizari

 

 Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt super pufoase si fragede, neaparat sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • o lingurita vanilie
  • Umplutura:
  • 1.5 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Aluat: Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete.
Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri, apoi adauga vanilia, smantana si galbenusurile.
Framanta pana aluatul este omogen, apoi pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider pana pregatesti umplutura de mere.


Umplutura: Curata merele de coaja si pune-le intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie. Da-le apoi pe razatoarea cu ochiuri mari si scurge-le de zeama.
Amesteca merele rase cu zaharul, scortisoara si grisul.


Imparte aluatul in doua si intinde cate o foaie intre doua hartii de copt.
Transfera prima foaie in tava, cu tot cu hartia de copt, pune merele rase si niveleaza bine, apoi pune deasupra a doua foaie de aluat si inteapa cu furculita din loc in loc.
Coace prajitura la 180 de grade, timp de 45 de minute
Cand este gata, las-o sa se raceasca putin, apoi taie prajitura in cuburi si pudreaz-o cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Minipateuri cu mere