Desert placinta cu mere

de -Licurici- in Prajituri, 7 Mar 2020 | 3459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:(ingredientele sunt pentru o foaie, ne trebuie 2 foi)
    • 200 g faina;
    • 100 g unt;
    • 100 ml apa calda;
    • 2 linguri zahar;
    • un varf de sare.
  • Pentru umplutura:
    • 1.2 kg mere (fara coaja);
    • 5 linguri zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilinat;
    • 1 lingurita scortisoara;
    • 1 baton scortisoara;
    • zeama de lamaie.
  • Suplimentar:
    • 2 linguri gris;
    • zahar pudra.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

  1. Se incepe cu umplutura.
  2. Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
  3. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
  4. Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea.
  5. Untul se topeste cu zaharul, apoi se adauga peste faina, la fel si apa.
  6. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se intinde pe o hartie de copt presarata cu faina.
  7. Foaia se pune cu tot cu hartia de copt intr-o tava, apoi se adauga umplutura de mere.
  8. Pentru a doua foaie se procedeaza la fel, dar se desprinde cu grija de pe hartia de copt, sa nu se rupa. (Eu am rasturnat-o cu tot cu hartia de copt, apoi am desprins-o usor)
  9. Se pune deasupra merelor, apoi se inteapa, din loc in loc, cu o furculita.
  10. Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min, pana se rumeneste.
  11. Cand se scoate din cuptor, se taie si se presara zahar pudra.

TIPS-URI

1

Daca merele sunt zemoase, se scurg bine inainte sa se puna peste prima foaie sau se presara gris deasupra compozitiei, inainte de a pune a doua foaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu ciocolatos