Desert placinta cu mere, de post

de Lau in Dulciuri, 7 Aug 2021 | 1850 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg mere
  • 200 g nuca macinata
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 150-200 g zahar
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere, de post:

Merele le spalam dupa care le dam prin razatoare.Stoarcem 1/2 lamaie ,coaja rasa de lamaie,1 lingura scortisoara si am adaugat intr-o cratita care am pus pe foc sa se caleasca putin.Lasam sa se  raceasca bine dupa care amestecam cu nuca.

Intre timp pregatim foile cate 2 care le ungem cu putin ulei,adaugam umplutura pe ici colo,nu trebuie sa fie egale ca vom plia foile ca un eventai,

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,repetam pana terminam foile si umplutura.

Daca dorim putem adauga niste nuca deasupra si dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos deasupra.

Daca rezistam tentatie o lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a o felia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie