Desert placinta cu pere si mere

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Aug 2020 | 5941 vizualizari

 

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu, vreo 2 kg, mai multe pere decat mere, le-am curatat si le-am transformat intr-o delicioasa placinta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri smantana pt. gatit 32% grasime LaDorna
  • 2 lingurite praf de copt
  • 20 linguri cu varf de faina
  • Umplutura
  • 2 kg pere si mere ( cantarite necuratate)
  • 2-3 linguri de zahar, perele au fost foarte dulci
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Optional zahar pt. pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu pere si mere:

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am lasat pana nu au mai fost zemoase.

Aluat : Intr-un bol am pus ouale, praful de sare si am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana si-a dublat volumul. Am adaugat uleiul ca la maioneza mixand la viteza mica. Apoi am pus praful de copt si cateva linguri de faina, am omogenizat , apoi am turnat din laptele amestecat cu smantana si din nou am omogenizat, am progedat asa pana am terminat laptele si faina, este un aluat mai moale.

Am tapetat cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, am turnat jumatate din compozitie, am bagat tava la cuptortul preincalzit la 180 grade pentru 10 min, apoi am scos tava din cuptor am intins deasupra umplutura, peste care am turnat restul de aluat. Am bagat din nou tava la cuptor pentru cca 35 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. 

Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca placinta apoi am portionat-o, se poate pudra cu zahar sau lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu pere si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

20.08.2020, 19:37

Ce deliciu ai facut!

Rocsi 1

21.08.2020, 19:44

Fiind bio fructele, se mai strica si ele! Dar uite ce minunatie ai facut cu aceste fructe delicioase!

Panacris 1

22.08.2020, 21:34

Pe gustul meu!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu pere si ciocolata amara