Desert placinta insiropata cu iaurt

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Iun 2021 | 3858 vizualizari

 

Una dintre cele mai simple si mai delicioase placinte. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta ( Morarita am avut eu)
  • 650 gr iaurt simplu
  • 5 oua
  • 180 ml ulei
  • 180gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la 1 portocala

Ingrediente sirop:

  • 5 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la 2 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta insiropata cu iaurt:

Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii.

Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le rupem  in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt si coaja de portocala rasa si incorporam bine.

Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit  la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Caramelizam cele 5 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocale. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine. Dupa cel putin 1 ora o putem portiona. Putem presara zahar pudra, dar se va topi imediat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta insiropata cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt