Desert placinta taraneasca cu gutui

de Ksenya in Prajituri, 2 Noi 2018 | 10524 vizualizari

 

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici.
Intr-adevar este foarte buna. Multumesc pentru reteta. Eu am folosit gutui in loc de mere. A iesit ceva divin.
Mi- a placut aluatul cum a iesit, iar gutuile au dat o aroma exact de toamna.
Concurs " Retete inspirate de toamna "
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 200 gr untura solida fara miros
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 350 ml lapte batut(iaurt de tara)
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 700 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg gutui
  • 5 linguri zahar
  • Pentru pudrat
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta taraneasca cu gutui:

 

Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura  zeama de lamaie si le-am adaugat in compozitie. Am amestecat putin cu telul si treptat am adaugat faina. A rezultat un aluat elastic si nelipicios. L-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pentru 30-40 minute.

Gutuile le-am spalat bine, inlaturand puful si cotoarele si le dam prin razatoarea mica.

Le-am calit intr-o oala la foc mic impreuna cu zaharul. Am amestecat si am lasat pana gutuile nu  au mai avut lichid. Le-am dat la racit.

Am impartit aluatul in doua.

Am intins prima foaie si am asezat-o intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, apoi am intins compozitia de gutui. Am nivelat si am adaugat a doua foaie intinsa peste gutui.

Am intepat cu furculita din loc in loc.

Am dat placinta pentru 40 minute la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C.

Am scos-o din cuptor si am lasat-o la racit, dupa care am portionat-o si am pudrat-o cu zahar pudra.

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

In loc de untura puteti folosi unt

2

La gutui nu e nevoie de gris, daca sunt date prin razatoarea mica

3

Daca doriti, puteti adauga in umplutura si alte arome insa gutuile fiind foarte aromate, nu a mai fost necesar sa adaug si alceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta taraneasca cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu untura in aluat