Desert prajitura 5 Dame

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Iun 2017 | 5300 vizualizari

 

Tipic mie, denumiri sarite din tipar, dar asa vreau eu, asa ma simt eu bine, deci asa sunt si denumirile prajiturilor mele, alea pe care nu stiu de unde le incep si unde le termin, dar ce mai conteaza, conteaza ca am petrecut o zi frumoasa cu niste fete zurli si pline de viata.....si le-a si placut prajitura.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic de amoniac
  • 1 borcan de 800 g cu visine conservate
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 g smantana dulce
  • 200 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • Krant
  • 6 linguri zahar
  • 150 g nuci
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura 5 Dame:

Crema : Am pregatit mai intai crema, pentru ca necesita un timp mai indelungat sa stea la frigider.

Intr-un castron de inox, am pus ciocolata, smantana dulce si frisca lichida, apoi am pus castronul pe baie de aburi si am amestecat bine pana ce ciocolata s-a topit, nu trebuie sa dea in clocot. Se da castronul la frigider, cca. 2 ore ( eu am lasat-o mai mult, ca am avut si alte treburi). Se scoate castronul din frigider si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa, dar ferma.

Krant. Intr-o craticioara, caramelizam zaharul, adaugam nucile si amestecam bine si rapid, apoi pe un fund uns cu ulei, intindem krantul format, aplatizam si lasam sa se raceasca, apoi maruntim krantul, mai marunt sau mai mare, in functie de cum doriti.

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron, am pus margarina la temperatura camerei, am adaugat zaharul si galbenusurile si am mixat bine, am adaugat faina amestecata cu amoniacul. Separat, am batut albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Am incorporat albusurile, amestecand de jos in sus, cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava si am nivelat.

Separat. am scurs visinele si apoi le-am asezat pe toata suprafata blatului, am bagat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se inteapa toata suprafata blatului cu un bat de frigaruie si se toarna siropul de la visine.

Dupa ce am insiropat bine, intindem crema, uniformizam, apoi presaram krantul pe toata suprafata prajiturii, dam prajitura la rece , a doua zi o portionam, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 5 Dame" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nectarine si iaurt - reteta cu numarul 200!!!