Desert prajitura Albinita

de mirela0911 in Prajituri, 7 Ian 2018 | 9666 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult cum arata prajitura Mimoza a bucatarasului Toamna07 si am decis sa o incerc si eu de sarbatori. Nu mi-a iesit exact ca a ei, dar in momentul in care am servit musafirii cu aceasta prajitura, toti m-au intrebat ca e prajitura Albinita? Da ..... e Albinita!  

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 lg pline cu miere de albine
  • 50 ml lapte
  • 400 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 160 g zahar pudra vanilat
  • 3 lg faina alba
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 borcan cu gem de prune
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Albinita:

Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se incorporeaza in copozitia lichida. Se framanta un aluat omogen care se va imparti in patru.

Fiecare bucata se va intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii pe care se va coace (23x33cm). Se unge dosul tavii cu putin unt, apoi cu grija se asaza foaia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana incepe sa se rumeneasca pe margini. Se procedeaza la fel cu restul foilor. 

Crema: Ouale impreuna cu zaharul pudra vanilat si faina se omogenizeaza bine. Laptele se pune pe foc sa se incalzeasca. In momentul in care incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste amestecul de oua, amestecand continuu. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Asamblare prajitura: Se ia o foaie si se asaza pe un planseu. Se unge cu jumatate din crema de vanilie si se asaza o a doua foaie. Se unge cu gemul de prune (e perfect daca e putin acrisor) si se pune peste cea de-a treia foaie. Se unge cu restul de crema de vanilie, iar deasupra se asaza ultima foaie. Se apasa usor peste tot pentru a face priza buna intre ele, apoi se acopera cu o folie alimentara peste noapte pentru a se inmuia foile. 

Se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice gem preferati, chiar si crema se poate prepara dupa reteta proprie.

2

Pentru foaia care va veni deasupra, se alege care e mai frumoasa, mai aratoasa (nu toate foile vor iesi la fel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta