Desert prajitura Bounty

de Rahela Velicu in Prajituri, 1 Apr 2016 | 12042 vizualizari

 

O prajitura care a devenit rapid preferata intregii familii. Am facut-o de 2 ori in 2 zile :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 2 oua
    • 120 g zahar
    • 100 ml cafea fierbinte indulcita
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 300 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 3 linguri de gris
    • 100 g unt
    • 200 g zahar
    • 140 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 300 g crema de ciocolata
  • 3 linguri de lapte 
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bounty:

Blat: Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute. Blatul nu creste mult, este subtire si nu foarte pufos. Lasam blatul la racit.

Crema: Punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si amestecam continuu timp de 5-6 minute. Luam crema de pe foc si o lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei. Punem crema deasupra blatului si cu ajutorul cutitului sau cu o spatula o intindem uniform.

Glazura: Topim crema de ciocolata cu 3 linguri de lapte pe baie de aburi si turnam deasupra prajiturii.

Dam la rece peste noapte. Cand o portionam, trecem lama cutitului prin jet de apa fierbinte, ca sa nu se crape ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti esenta de cocos sa puneti la crema, va fi si mai aromata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty