Desert prajitura Caramelo-Cappuccino

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Sep 2017 | 6874 vizualizari

 

Le promisesem baietilor ca le fac o prajitura si a trecut cam multe zile de cand le-am promis, asa ca azi m-am apucat sa fac o prajitura inecata-n sirop cremoasa cappuccinoasa si carameloasa....:))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet cappuccino
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
  • Sirop
  • 450 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • 2 fiole esenta de rom
  • Crema
  • 200 g ciocolata amara
  • 270 ml frisca lichida Hulala
  • 130 g smantana dulce
  • 1 cutie de 397 g caramelo cu cacao DeLatte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Caramelo-Cappuccino:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 33/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina cernuta, cacaus cernuta, cappuccino, sarea.

Separat, am mixat ouale pana au devenit o spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana au devenit albe, am adaugat vanilia bourbon si apoi am incorporat ingredientele uscate, amestecand usor, dupa fiecare lingura adaugata. La final, am turnat amestecul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit, cca 30-35 min. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se sectioneaza in doua.

Siropul : Se amesteca zaharul cu cappuccino si apa, se pun la fiert, sa dea in 2-3 clocote, apoi se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema : Intr-un vas de inox, rupem ciocolata bucatele, adaugam frisca lichida si smantana dulce, asezam vasul pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata, se da la frigider cca. 1 si 1/2 ora. Se scoate vasul din frigider, se mixeaza bine, apoi se adauga caramelo si se mixeaza pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare. Se asaza pe o tava o parte din blat se insiropeaza bine, apoi se intinde o parte din crema, se asaza blatul al doilea si se insiropeaza, apoi se portioneaza si se orneaza cu crema ramasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Caramelo-Cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri daneze ninse