Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

de katty in Prajituri, 27 Mar 2021 | 13634 vizualizari

 

Cum ziceam mai devreme, a inceput curatenia de primavara in congelator. Si cum acolo zacea o cutie cu albusuri, le-am transformat intr-o delicioasa prajitura cu blat de bezea cu cocos si o crema acrisoara de iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine.
Si apropo, am probat si castronul pentru baia de abur. Este bestial.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 11 albusuri
    • 11 linguri zahar
    • 8 linguri nuca de cocos+ pentru presarat deasupra
    • 4 linguri faina
    • 5 gr praf de copt
    • un praf de sare
    • vanilie
    • 200 gr merisoare congelate
    Crema:
    • 550 gr iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine
    • 300 gr frisca
    • 15 gr gelatina
    • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt:

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam  merisoarele.

Asezam jumatate de compozitie in tava mare de aragaz pe  hartie de copt.

Coacem 15-20 de minute la 170 de grade C, pana se rumeneste usor. Procedam la fel si cu cea de a doua jumatate. Lasam foile sa se raceasca.Taiem fiecare foaie  pe jumatate obtinand astfel 4 bucati egale.

Pentru crema punem mai intai la hidratat gelatina in 6 linguri apa rece. Batem frisca rece de la frigider pana se tine bine.

Infierbantam gelatina la bain marie sau la cuptorul cu microunde si o amestecam cu 1 lingura de frisca, apoi o turnam peste toata frisca si omogenizam. Adaugam iaurtul cu fructe si zaharul pudra si amestecam usor cu o spatula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao si nuci