Desert prajitura cu bomboane

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Ian 2021 | 3357 vizualizari

 

Sincer nici nu stiu cum sa o denumesc, e un amalgam de arome . Am folosit ''resturi'', bomboane diverse, foi de napolitana, biscuiti, piscoturi...etc.....

 

INGREDIENTE

  • 265 g biscuiti
  • 5 piscoturi
  • 8 foi de napolitana cca 120 g ( albe si maro )
  • 100 g bomboane snickers
  • 175 g bomboane bounty
  • 100 g stafide brune
  • 225 g rahat
  • 200 g nuci prajite si taiate grosier
  • 85 g cacao
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 250 g margarina rama
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 275 g bomboane cu jeleu
  • 100 g ciocolata neagra
  • 80 g smantana 25 % grasime
  • nuca prajita, migdale prajite , macinate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu bomboane:

Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi le-am amestecat cu biscuitii, napolitana si piscoturile. Am adaugat si stafidele si nuca prajita si taiata grosier. Am pus intr-o cratita de inox cacao, zahar si apa si am pus sa fiarba, am tras de pe foc si am incorporat untul si margarina. Crema obtinta am turnat-o peste amestecul de mai sus si am omogenizat bine. Am tapetat cu folie alimentara doua tavi, apoi am asezat un strat de nuca si migdale macinate. Am impartit compozitia de prajitura in cele doua tavi si am presat bine, am dat la rece cat timp am facut glazura din bomboane cu jeleu. Intr-un vas de inox am pus bomboanele cu jeleu  si ciocolata, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat, cand a inceput sa se topeasca am adaugat si smantana. Am continuat sa amestec pana ce jeleul a inceput sa se micsoreze. Am ales sa nu-l topesc de tot, sa ramana bucatele mici de jeleu.Am scos tavile din frigider, am intins glazura si am dat din nou la rece pentru cateva ore, apoi am rasturnat pe un platou tava cu prajitura, avem baza glazurata si deasupra nuca si migdalele macinate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bomboane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri si braduti de craciun