Desert prajitura cu branza, piersici si fructe de padure

de oanapl in Prajituri, 4 Aug 2017 | 3312 vizualizari

 

Văzusem o prăjitură apetisantă la Madi si pentru că aveam urdă și fructe de pădure m-am gândit să o pregătesc. Am modificat cantitățile dar ideea în sine a rămas aceeași. Aveai dreptate Madi, e delicioasă! Mulțumesc pentru idee! :x

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă mici
  • 350 g urdă
  • 100g zahăr
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 10 linguri cu făină
  • 2 linguri cu ulei
  • esenţă de rom
  • 50g mure congelată
  • 50g afine congelate
  • 50g cătină congelată
  • 50g coacăze congelate
  • 1 piersică
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza, piersici si fructe de padure:

Bați albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, apoi urda mărunțită, făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom. Omogenizezi compoziţia, apoi încorporezi fructele congelate și piersica tăiată cubulețe.
Torni compoziţia într-o tavă 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt .
Coci prăjitura la 170 de grade C, până când se rumenește uşor, cca 30-35 de minute. Oprești focul şi o lași la răcit cu uşa întredeschisă.
O tai cubulețe și o servești. Se poate pudra cu zahăr măcinat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza, piersici si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)