Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat

de Panacris in Prajituri, 17 Mar 2020 | 2110 vizualizari

 

O prăjitură rapidă, simplă, cu ingrediente de bază și înnobilată cu ce aveți prin cămară prin cămară! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ouă de rață 2 bucăți,
  • Ouă de găină 4 bucăți,
  • Zahăr tos 20 de linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 20 de linguri,
  • Lapte 20 de linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Cacao granulată 2 linguri,
  • Faina albă de grâu 400 g,
  • Rahat cu fructe 150 g,
  • Bănuți de ciocolată 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare.

Se adaugă, alternând, uleiul și laptele.

După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată.

Se toarnă aluatul obținut într-o tava tapetată cu foaie de pergament.

Rahatul se taie bucățele și se presară peste aluat împreună cu bănuții de ciocolată.

Se introduce tava cu prăjitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc iute cca. 10 minute, apoi la foc potrivit ptr cca. 30 de minute.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tava și apoi se pudrează cu zahar pudră vanilinat.

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca