Desert prajitura cu caise si branza

de Rocsi in Prajituri, 27 Iul 2019 | 2479 vizualizari

 

Zilele aceastea am pregatit o prajitura cu caise, branza de vaci, caise bine coapte si parfumate, care a iesit minunata! Deserturile cu branza si fructe ies mereu senzationale, iar noua ne plac la nebunie! Daca ar fi dupa ai mei, saptamanal si-ar dori sa manace ceva cu branza si fructe. Puteti folosi ce fructe va plac, mai ales ca acum este sezonul zmeurei, afinelor, visinelor, caiselor, piersicilor si multe alte fructe! Daca o sa pregatiti prajitura aceasta, o sa va bucurati sa fiecare imbucatura, o sa vedeti!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar brut
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri cu varf migdale macinate
  • 2 linguri cu varf karob (sau cacao)
  • 14 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • Pentru umplutura de branza:
  • 600 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar brut
  • 2 linguri smantana de tara
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 2 lingurite vanilie
  • 10-12 caise mai coapte
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise si branza:

Blatul: Eu am avut albusuri la congelator, insa, daca voi nu aveti si nici nu doriti sa separati 5 oua, puteti folosi 8 oua intregi ( 7 daca sunt mai mari) si mai adaugati 2 linguri de zahar in plus. Ouale le mixati impreuna cu zaharul brut, pana devin spuma. Adaugati vanilia si uleiul. Incorporati karobul, migdalele macinate, praful de copt si faina, treptat. Amestecati bine. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. La final adaugati si zeama de lamaie, mai mixati putin. Albusurile spuma, le puneti peste compozitia de mai sus, amestecati cu o paleta de silicon, cu miscari lente. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/38 cm, turnati jumatate din compozitia de blat. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute.

In acest timp, pregatiti umplutura:

Caisele spalate si sterse de apa, le taiati in sferturi si aruncati samburii. Intr-un bol puneti branza cu zaharul brut, smantana si le mixati. Adaugati ouale, amidonul, vanilia si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa. Scoateti blatul din cuptor dupa cele 12 minute, puneti branza usor, cu lingura, o nivelati. Turnati restul de compozitie de blat, iar deasupra asezati caisele, cu distanta intre ele. Introduceti iar prajitura in cuptor, pentru 40-45 de minute, pana prajitura este bine patrunsa. Faceti testul scobitorii. Cand este gata, scoateti prajitura din cuptor, o lasati sa se raceasca. O portionati si serviti!

O puteti pudra cu zahar inainte, daca doriti voi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chocolate Waffles