Desert prajitura cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 12 Mar 2017 | 5103 vizualizari

 

Am vazut-o ieri dimineata pe Paprika Tv la Mary Berry...si m-am indragostit pe loc!
Este incredibila, fabuloasa, minunata, irezistibila si va rog sa nu o ratati...

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri apa
  • 50 gr cacao
  • 175 gr faina
  • 275 gr zahar( brun)
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt(il puteti pune si topit, cum doriti)
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • cateva linguri gem de caise

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata:

Pregatim mai intai toate ingredientele.

Din cacaua cernuta si apa, facem o pasta intr-un mic bol, adaugam si vanilia.

Punem untul moale, zaharul, ouale pe rand, faina, laptele si mixam cu un tel.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura la 160 de grade C, timp de 35 de minute.

Scoatem tava, lasam putin sa se raceasca, apoi o intoarcem prin rasturnare pe un grilaj.

Ungem prajitura cu gemul de caise.

Intre timp, preparam glazura, punem frisca intr-un vas pe foc mic, apoi topim in ea ciocolata cu lapte. Punem glazura deasupra prajiturii.

Topim pe baie de aburi ciocolata alba, apoi o punem intr-o punga cu coltul taiat  sau pos).

Trasam dungi pe toata lungimea prajiturii, apoi cu un betisor, din lateral, unim sirurile si decoram dupa inspiratie.

 Reteta si in video...

 https://www.youtube.com/watch?v=zpaOfwXSmto

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de branza cu ness