Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))
Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Decor:
Blat: Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana a devenit o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am cernut in prealabil. Am adaugat lingura cu lingura din amestcul uscat peste albusuri si am amestecat usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Am tapetat o tava (35x25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute (testul scobitorii). Blatul complet racit l-am taiat in 2 pe orizontal.
Sirop: Am fiert apa cu zaharul 2-3 minute, apoi am adaugat Amaretto si am lasat siropul la racit.
Crema: Am topit ciocolata cu 200 ml frisca lichida. Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute, apoi am adaugat-o peste ciocolata fierbinte si am amestecat pana s-a topit gelatina. Separat am mixat restul de frisca (350 ml) si am amestecat-o usor cu ciocolata topita.
Asamblare: Blat/ sirop/ crema/ blat/ sirop. Am dat prajitura la rece peste noapte (sau minim 5-6 ore), apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
Glazura: Am infierbantat bine frisca lichida si am turnat-o peste ciocolata rupta bucati mici. Am amestecat usor pana s-a topit ciocolata si glazura a devenit cremoasa si fina.
Am ornat prajiturile cu glazura de ciocolata si frisca pentru decor mixata cu mascarponele si zaharul pudra.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult