Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Iun 2021 | 2982 vizualizari

 

Anul asta dupa ce au ramas putine cirese, mai si ploua ca la balamuc si ''cireasa de pe tort'' au venit si graurii si au halit ca niste termite toate ciresele. Asa ca am umblat la stocul de anul trecut, cirese si visine conservate in suc propriu.Pana la urma e un ciclu in natura, un an ai recolta buna, alt an mai putina sau deloc, trebuie sa se hraneasca si pasarile cerului. Deci nu sunt foarte suparata pe ele , am apucat doar sa fotografiez ciresele parguite.

 

INGREDIENTE

  • Tava cu dimensiuni de 36/26 cm
  • 8 oua medii
  • 200 g zahar
  • 150 g nuci taiate grosier
  • 200 g faina
  • 2 lingurite ness
  • 400 g cirese si visine conservate in suc propriu
  • pepite de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d:

Am separat albusurile de galbenusuri. Albuusrile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 100 g zahar si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si 2 lingurite de zahar. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina cernuta, am incorporat-o tot cu miscari lente de jos in sus, la final am adaugat nuca taiata grosier, folosind aceiasi metoda de incorporate, miscari lente de jos in sus.Am tapetat tava cu hartie de copt , am turnat blatul in tava, am nivelat. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 6 min, apoi am scos tava din cuptor si am pus ciresele, visinele si pepitele de ciocolata, am reintrodus tava in cuptor pentru cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor am detasat peretii tavii si am lasat sa se raceasca bine prajitura. Fiecare o portioneaza dupa cum vrea, in bucati mai mici sau mai mari.

TIPS-URI

1

Am optat pentru varianta cu fructele la suprafata si am folosit metoda, bagat tava in cuptor pentru 6 min, apoi am scos-o si am adaugat fructele, in felul acesta fructele raman la suprafata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure