Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Haideti sa mai facem o prajitura delicioasa, sa mai incalzim diminetile reci de toamna si sa ne mai bucuram de amiezile insorite! O prajitura cu crema, fructe, parca ne face ziua mai frumoasa sau cel putin eu asa simt. Ia sa incercati, sa vedeti ca este asa!
Blatul:
Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de galbenusurile. Albusurile batute le adaugati peste, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/27 cm, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoare si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca. Il taiati in doua foi.
Crema cu lamaie:
Amestecati cu un tel galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele treptat, apoi amidonul si invartiti bine. Rasturnati crema intr-o cratita, o puneti pe foc. Amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti si o lasati sa se raceasca. Smantana rece o bateti bine spuma. Cand este bine batuta, adaugati si zaharul pudra. Crema rece o mixati, apoi adaugati frisca batuta si amestecati cu o paleta. La final incorporati coaja rasa de lamaie.
Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul. Asezati prima foaie de blat, puneti crema si o nivelati. Asezati fructele din loc in loc si oreo rupti bucatele. Puneti a doua foaie deasupra, o presati usor. Ciocolata alba cu untul si laptele, le topiti pe baie de aburi. Turnati ciocolata peste prajitura, o lasati 5-10 minute sa se tempereze, apoi dati prajitura la frigider 4-5 ore sau peste noapte. O portionati, o pudrati cu cacao si ornati cu decoratiuni din zahar.
Sa aveti pofta!
PS: Crema nu este una teapana, ci are consistenta cremoasa, dar nu curge. Daca va doriti sa fie mai tare, puneti gelatina.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult