Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Apr 2018 | 4528 vizualizari

 

Trebuia sa fac o prajitura, initial am vrut sa fac ''Valurile Dunarii'', doar ca am deviat de tot de pe Dunare....aveam niste biscuiti cu cacao si bucatele de ciocolata si mi-am zis ca ar merge sa fac o crema din ei.......sa pun si visine si altele......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 pachet rama maestro - 250 g
  • 6 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • Sirop de visine ( de la visinele conservate pentru prajituri)
  • Crema
  • 590 g biscuiti cu cacao si bucatele de ciocolata
  • 1 cutie lapte condensat DeLatte -410 g
  • 3 linguri pline cu smantana grasa (cel putin 30% grasime)
  • 130 g nuca prajita si macinata
  • 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
  • Decor
  • conffetti Dr. Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat:

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat faina cernuta amestecata cu amoniacul. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am nivelat-o si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se indreapta marginile si deasupra ( daca este nevoie), la mine a crescut un pic neuniform. Apoi se insiropeaza cu siropul de visine.

Crema. Se macina biscuitii, se pun in cuva robotului, se adauga si nuca macinata, apoi laptele condensat, samantana, doua linguri de sirop de visine si visinile din borcan. Se mixeaza bine, apoi se intinde o parte din crema peste blat. Cu restul de crema formam niste floricele cu ajutorul unui posh. Ornam cu conffeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pelincutele Domnului