Desert prajitura cu crema de branza

de oanapl in Prajituri, 16 Aug 2017 | 2538 vizualizari

 

Inițial, am vrut să fac o prăjitură Red velvet (catifea roșie), dar cred că am pus prea multă cacao și nu mi-a iesit tocmai ok culoarea. Prăjitura a fost delicioasă și a dispărut rapid din tavă.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 250 ml kefir
  • 300 g faina
  • 220 g zahar
  • 250 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri colorant rosu
  •  crema de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de branza:

Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma.

Intr-un vas, cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea si amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi o adaugi peste compozitia de oua. Amesteci usor de jos in sus, cu ajutorul unei linguri de lemn. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o scuturi usor, pentru a se distribui uniform.

Mixezi branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si faina si adaugi compozitia obtinuta peste compozitia din tava. Cu ajutorul unui cutit, trasezi linii peste compozitia de branza pentru a combina cele 2 compozitii.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasi prajitura sa se raceasca si apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose de post cu banane