Desert prajitura cu crema de cafea

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2020 | 9110 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, nu foarte dulce, pregatita chiar cu indulcitor (dar puteti folosi si zahar), perfecta pentru aceste zile reci de toamna si nu numai! Ne place mult, pentru ca iubim aroma de cafea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 5 linguri indulcitor pulbere (am folosit Green Sugar)
    • 4 linguri ulei
    • 2 linguri pudra de rascove (sau cacao)
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    • 2 linguri zeama de lamaie
    Pentru crema de cafea:
    • 300 ml lapte
    • 100 ml expresso
    • 4 linguri indulcitor pulbere
    • 4 linguri amidon
    • 1 plic ness
    • 250 gr mascarpone
    • sirop cu aroma de rom, pentru insiropat (pregatit din apa, indulcitor si esenta de rom)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de cafea:

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana spuma devine lucioasa, apoi adaugati zeama de lamaie. Puneti vanilia, uleiul, praful de copt si le mixati. Incorporati pudra de rascove cu o paleta, apoi si faina cernuta, treptat. Invartiti usor cu paleta. Tapetati o tava mare cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Taiati 3 fasii egale pe latime.

Crema de cafea: In cana cu expresso cald puneti ness-ul si amestecati pana se dizolva.

Intr-un vas puneti laptele, cafeaua si amestecati. Adaugati amidonul, invartiti pana se dizolva, apoi transferati cratita pe foc. Amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o dati deoparte. O acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.

Crema rece o mixati usor, apoi adaugati mascarponele si mixati pana crema devine spumoasa. Puneti 2-3 linguri din crema deoparte. Insiropati prima fasie de blat, puneti jumate din crema si nivelati. Asezati a doua fasie de blat, insiropati, restul de crema si ultima fasie de blat insiropata. Dati prajitura la rece 2-3 ore. O scoateti dupa acest timp si o portionati. O pudrati cu cacao, iar din crema oprita ii faceti niste moate cu un pos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni