Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd

de Rocsi in Prajituri, 17 Mai 2020 | 3512 vizualizari

 

Una din cele mai reusite combinatii mi se pare cea dintre ciocolata si portocala! Cele doua se completeaza perfect, ne place mult, iar un asemenea desert cucereste aproape pe oricine. La aceasta prajitura am folosit indulcitor, un indulcitor cu putere dubla de indulcire (adica 1 lingura indulcitor este echivalentul a doua linguri de zahar). Sunt si indulcitori care au aceeasi putere de indulcire ca si cea a zaharului, de aceea trebuie sa fiti atenti cand cumparati indulcitor, ca sa stiti cum sa il folositi la pregatirea deserturilor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua,
    • 5 linguri indulcitor (dulcisor am folosit)
    • 40 ml ulei
    • 50 ml lapte
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru orange curg:
    • 2 galbenusuri
    • 4 linguri indulcitor
    • 200 ml suc proaspat de portocale
    • 20 gr amidon
    • 40 gr unt
    • coaja rasa de la o portocala mare
    Pentru crema de ciocolata:
    • 450 ml lapte
    • 6 linguri indulcitor
    • 4 linguri si jumatate amidon
    • 100 gr unt 80% grasime
    • 100 gr ciocolata cu indulcitor 70% cacao
    • 2 lingurite vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd:

Blatul:

Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul, laptele, vanilia si la final faina cernuta si praful de copt, pe care le incorporati cu ajutorul unei palete. Tapetati cu hartie de copt o tava de 28/22 cm, turnati compozitia o nivelati. O bagati in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 20-25 de minute.  Cand este gata, lasati blatul sa se raceasca, apoi il taiati in doua foi.

Orange curd: Amestecati intr-un vas de inox galbenusurile cu indulcitorul, sucul de portocale si amidonul.  Puneti pe baie de aburi, amestecati continuu pana se ingroasa crema.  O luati de pe foc, adaugati untul, coaja de portocale, amestecati.  O acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.

Crema de ciocolata: Intr-o cratita puneti laptele, indulcitorul, amidonul, transferati pe foc. Amestecati continuu pana se ingroasa.  Luati crema de pe foc, puneti ciocolata, amestecati pana este incorporata. Acoperiti si o lasati sa se raceasca. Crema rece o mixati cu untul de la temperatura camerei si vanilia. Asezati o foaie de blat, intr-un inel detasabil sau in tava in care ati copt blatul. O ungeti cu jumatate din crema de portocale, apoi puneti jumatate din crema de ciocolata si o nivelati. Puneti a doua foaie, restul de crema de portocale si cea de ciocolata. O dati la rece 2-3 ore. O decorati cu arahide maruntite. Decoratiuniunile de ciocolata le-am obtinut topind niste ciocolata alba, am pus pe folie transfer si am dat la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Madalina