Desert prajitura cu crema de ness si nuca

de diana_k in Prajituri, 23 Oct 2013 | 145457 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat din:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 160 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g margarina rama
  • 2 lingurite ness
  • 50 g nuca taiata
  • +200 g biscuiti

Sirop:

  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta zahar
  • 1 esenta de rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ness si nuca:

Blat: Albușurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza galbenusurile si uleiul si se mixeaza putin, apoi se pune nuca, faina si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o paleta si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace aproximativ 20 de minute la 180 grade C.

Crema: Se bat ouale cu zaharul pana se umfla si se aseaza vasul pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa. Se adauga nessul si se lasa la racit. In crema rece se pune margarina tinuta la temperatura camerei si se mixeaza bine pana crema devine spumoasa si fina. Se adauga nuca taiata marunt si rumenita in prealabil si se intinde crema peste blatul rece.

Sirop: Se fierbe apa cu zaharul pana se obtine un sirop gros, se lasa la racit si se adauga romul. Se introduce fiecare biscuite pentru cateva secunde in sirop si se aseaza peste crema.

Glazura: Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu frisca si margarina si se topeste pe baie de aburi.
Se toarna calduta peste stratul de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ness si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

aia 1

07.03.2016, 17:54

este posibil sa comenteze cineva care chair a incercat reteta?

BadescuRoxana 1

29.12.2019, 19:34

Se poate inlocui nesul?

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Buturugi