Desert prajitura cu crema de vanilie

de cristina1985 in Prajituri, 29 Apr 2018 | 4758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cocos:
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 2 lg faina
  • praf de copt
  • 150 g fulgi cocos
  • Blat nuca si cacao:
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 2 lg faina
  • praf de copt
  • 3 lg cacao
  • 100 g nuca macinata
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 10 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • zahar vanilinat
  • 4 lg amidon
  • baton vanilie
  • 250 g unt
  • 100 g mascarpone
  • Ornat:
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie:

Blat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se intinde cu ajutorul unei linguri. Se pune  intr-o tava de 30 x 20 cm si se pune in cuptorul preincalzit, la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 10-15 minute. Se scoate din tava, pentru a pune al doilea blat, la cuptor.

Blat cacao si nuca: Se bat spuma 5 albusuri, apoi adaugati zaharul (treptat) si mixati pana capata consistenta unei bezele. Se adauga faina cernuta, cacaua, nuca macinata si praful de copt. Se pune la copt, in aceeasi tava, timp de 10-15 minute sau pana este gata.

Crema: Cele 10 galbenusuri se amesteca cu zaharul, zahar vanilinat, amidonul si baton de vanilie (curatat). Cand laptele fierbe, se toarna usor amestecul de galbenusuri si se amesteca foarte repede (la inceput), pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa.

Se lasa la racit, dupa care se pune cate o lingura de crema peste amestecul de unt si mascarpone. Se tot adauga crema, pana o incorporati pe toata.

Se pune crema peste blatul de cocos, apoi se asaza blatul de cacao, iar crema si ciocolata rasa. Se tine la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura invizibila, cu mere