Desert prajitura cu crema de vanilie si fructe

de cristina1985 in Prajituri, 13 Mai 2018 | 2251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 530 g faina
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • 150 g smantana
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat (stins in otet)
  • esenta vanilie
  • un praf sare
  • Crema:
  • 5 plicuri zahar vanilinat
  • baton vanilie
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 8 lg amidon
  • 1 l lapte
  • 300 g unt
  • Ornat:
  • 600-700 g capsuni
  • 4 kiwi mari
  • 1/2 plic gelatina fina
Portii: 64
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie si fructe:

Aluat: se amesteca toate ingredientele si se tine la frigider (aluatul), pana se face crema.

Crema: Batonul de vanilie se taie in jumatate, pe lungime si se rad semintele. Batonul curatat se pune in 900 ml lapte, la fiert. Se amesteca ouale, zaharul, amidonul, zaharul vanilinat, semintele de vanilie si restul de lapte (100 ml). Cand da in clocot, se adauga amestecul de oua, treptat amestecand continuu. Se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa. Se lasa la racit 30-50 minute, dupa care se pune vasul cu crema intr-un alt vas, mai mare umplut cu apa rece (pentru a se raci mai repede).

Aluatul se pune intr-o tava de 37x30 cm tapetata cu hartie de copt, la cuptor timp de 25-30 minute- la 180 grade Celsius sau pana este gata.

Untul la temperatura camerei se taie in cubulete si se amesteca cu 2-3 lg crema. Se adauga treptat untul, pana se foloseste tot. La sfarsit se adauga restul de crema (treptat).

Se intinde crema peste blat, se pun fructele si se prepara gelatina. Se amesteca 50 ml apa rece cu 1/2 plic gelatina, timp de 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi, pana se topeste. Se intinde gelatina putin racita peste fructe, cu o pensula si se da prajitura la frigider. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si cirese