Desert prajitura cu crema ganache

de Lavinia in Prajituri, 21 Apr 2013 | 43161 vizualizari

 

Va doresc o duminica frumoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 550 g ciocolata
  • 800 ml frisca lichida

Sirop:

  • 2 pahare de apa
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema ganache:

Prima data pregatim crema. Punem pe foc intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si amestecam in continuu pana ce ciocolata este perfect topita. Dam crema la frigider pentru minim 3-4 ore apoi o mixam pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam romul si o lasam la racit.

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana ce zaharul este complet topit. Adaugam uleiul si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecand usor cu un tel.

Adaugam si ingredientele uscate, apoi tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de min (facem testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2.

Insiropam prima parte de blat, adaugam crema (mai oprim cateva linguri), iar blat+sirop si ungem blatul cu restul de crema.

Dam prajitura la rece pentru minim 3-4 ore, apoi o portionam si decoram fiecare prajitura cu ciocolata alba rasa sau ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelent