Desert prajitura cu dovleac

de violeta30 in Prajituri, 26 Ian 2020 | 2864 vizualizari

 

Reteta este preluata de la Jamila si este super buna. Am sa incerc si cu branza si stafide.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 400 gr faina
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

Compozitie

  • dovleac ras
  • ulei/unt
  • zahar
  • scortisoara
  • rahat cu fructe (optional)

Zahar pudra pentru pudrat deasupra

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac:

Prima data pregatim compozitia.

Dovleacul razuit se pune la calit cu putin unt sau ulei. Spre final, cand scade, adaugam zaharul si scortisoara dupa gust. 

Se lasa la racit bine.

Aluatul

Intr-un vas punem faina cernuta.

Batem oul cu sarea, intr-un castron mai mare, si adaugam zaharul, vanilia, uleiul si laptele, la sfarsit si bicarbonatul.

Toate ingredientele din castron, amestecate bine se pun peste faina cernuta si se framanta o coca bine legata. Se imparte in doua si se intind doua foi.

Pregatim o tava in care vom pune hartie de copt, apoi o foaie, bine intinsa, fara a acoperi peretii tavii (excesul se va taia cu un cutit). Intindem compozitia peste prima foaie si nivelam bine. Eu am pus si rahat cu fructe din loc in loc. Deasupra se pune a doua foaie care se va intepa cu furculita din loc in loc. 

Se pune la copt in cuptorul bine incins si se coace pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, se portioneaza dupa plac si se pudreaza bine cu zahar pudra.

A mea nu a mai apucat sa fie pudrata :)

TIPS-URI

1

Nu am pus cantitate la dovleac, zahar si scortisoara pentru ca este in functie de gust si in functie de cat de zemos e dovleacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si bezea