Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

de katty in Prajituri, 20 Feb 2021 | 3721 vizualizari

 

Desi imi promisesem sa nu fac nimic dulce pana pe 24 nu m-am putut abtine. Am facut totusi un dulce mai putin dulce decat de obicei. Cu faina de cocos in loc de faina obisnuita, cu zahar brun in loc de zahar normal, iar in loc de crema un iaurt grecesc si un sos dulce-acrisor de visine.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 85 gr zahar brun melasa nerafinat
  • 60 gr unt 82% grasime
  • 35 gr cacao neagra
  • 20 gr amidon
  • 5 gr praf de copt
  • 35 gr faina de cocos
  • vanilie
  • 1 lingurita rom
  • frisca sau iaurt grecesc ptr servit
  • sos de visine pentru servit(300 gr visine.60 gr zahar. 1 lingura rasa amidon, 3-4 linguri apa rece)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun:

Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde.

Pornim cuptorul la 170 grade.

Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti.

Mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana devine pufoasa si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si racit la temperatura camerei, vanilia si romul. Cernem amestecul de ingrediente uscate si amestecam usor cu o spatula pana le incorporam.Lasam cateva minute amestecul  in asteptare. Turnam amestecul intr-o tava  tapetata.

Dam forma la cuptor pentru 30 de minute sau pana trece proba scobitorii. Servim prajitura cu iaurt grecesc sau  frisca si sos de visine.

Pentru sos fierbem toate ingredientele cateva minute pana sosul se leaga. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 linguri apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers