Desert prajitura cu foi de bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Mai 2020 | 3437 vizualizari

 

Am zis sa o las mai moale cu Pavlova asa ca am facut o prajitura cu foi de bezea, iar am strans albusuri....:))))))

 

INGREDIENTE

  • Foi bezea
  • 260 g albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 50 g pesmet
  • 160 g nuca prajita si macinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 130 g nutela
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce pentru frisca
  • 30 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • decor
  • cirese
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de bezea:

Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Tava de la cuptor se tapeteaza cu hartie de copt ( 36 cm latime), se imparte compozitia in doua parti egale, se intinde in tava o parte din aluat, se niveleaza, apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, se coace cca 10-15 min, pana incepe s ase rumeneasca usor. Masa de lucru se uda cu apa rece, se scoate foaia din cuptor se pune direct pe masa uda si cu ajutorul unui cutit se desprinde usor foaia coapta de hartia de copt, se lasa la racit, apoi se taie pe din doua. Procedam la fel si cu restul de aluat. Obtinem in final 4 foi.

Crema: Mascarponele se amesteca cu nutela pana obtinem o crema spumoasa.

Frisca : Smantana dulce impreuna cu laptele si zaharul farin se mixeaza bine pana obtinem o frisca ferma. Eu am pus si lapte pentru ca smantana pe care o folosesc este foarte groasa ca si consistenta.

Asamblare : Dupa ce foile s-au racit, asamblam prajitura. Alternam foaie de bezea cu crema, pana terminam foile si deasupra avem crema. Prajitura obtinuta o taiem pe din doua si punem bucatile obtinute una peste alta. Apoi imbracam totul in frisca si decoram cu cirese. Se lasa 2-3 ore si apoi se poate portiona, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema