Desert prajitura cu foi din albusuri

de Constelatialeu in Prajituri, 9 Ian 2020 | 6381 vizualizari

 

Am multe albusuri stranse si am mesterit o prajitura cu foi mai multe, am facut eu niste combinatii combinate.... Bunatati de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Foi albus cu nuca si cacao - 3 buc
  • 320 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 160 g nuci prajite si macinate
  • 10 g cacao
  • un praf de sare
  • Foi din albusuri si migdale- 3 buc
  • 330 g albusuri
  • 210 g zahar
  • 100 g migdale macinate
  • 110 g faina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 270 g frisca lichida
  • dulceata de zmeura ( cred ca am pus cca 4 linguri pline )
  • Decor
  • Ciocolata topita
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi din albusuri:

Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am presarat un praf d esare si am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat nuca macinata, faina si cacao apoi am incorporat acest amestec in bezea, cu miscari lente de jos in sus. Am impartit in 3 parti aproximativ egale, am pus compozitia in tava si am nivelat. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am setat functia cu ventilatie la cuptorul electric, am bagat tava la cuptor pentru 14 min. Blatul de lucru il udam cu apa rece, scoatem foaia din tava si o punem peste blatul ud, cu ajutorul unui cutit cu lama lata desfacem foaia de pe hartia d ecopt, apoi se lasa sa se raceasca. procedam la fel si cu celelalte 2 foi.

Foi din albusuri cu migdale ": Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Separat amestecam migdalele macinate cu faina si apoi incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus. Se imparte in trei parti egale si se coc 3 foi, procedam la fel ca la foile de nuca si cacao.

Crema : Frisca lichida o mixam bine pana obtinem o frisca ferma. Crema mascarpone impreuna cu  dulceata de zmeura se mixeaza bine, apoi se adauga frisca  si se mai mixeaza 4-5 min pana obtinem o crema omogena.

Asamblare : In tava in care am copt foile asezam o hartie de copt, apoi asezam o foaie cu migdale, un strat de crema, foaie cu nuca, strat cu crema, altenam asa pana terminam foile, ultimul strat este de crema, un strat foarte subtire peste care trasam linii de ciocolata topita. Lasam la rece prajitura pentru cateva ore apoi o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa ferbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si capsuni