Desert prajitura cu fructe si gris

de gaby_gabytza in Prajituri, 19 Mar 2019 | 3333 vizualizari

 

retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • mure
  • visine
  • mere din compot
  • 150 ml ulei
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g zahar
  • faina
  • decor
  • ciocolata
  • stelute
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu fructe si gris:

Amestecam grisul, zaharul vanilat, praful de copt, zaharul pudra si zaharul. Adaugam uleiul, esenta si apa minerala. Mixam totul impreuna, apoi adaugam treptat faina cat sa iasa un aluat ca de chec.

In tava unsa cu ulei rasturnam compozitia si deasupra adaugam fructele (murele, visinele, merele scurse din compot). Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Topim o ciocolata pe baie de aburi si glazuram prajitura deasupra apoi decoram cu stelute. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

am dat fructele prin faina dar le-am pus prea devreme si au cazut la fund; cel mai indicat ar fi sa fie puse dupa 10 min de cand sta prajitura la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu fructe si gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felii de London