Desert prajitura cu fructe si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Iun 2020 | 9124 vizualizari

 

Pentru ca tot sunt in faza de pregatit dulceturi din diferite fructe de sezon, acum cirese amare, visine altoite cu cirese, am pus si de-o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 180 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 50 g unt cu 82% grasime ( topit)
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • ciresea amare si visine altoite cu cirese - nu le-am cantarit
  • Crema
  • 150 g lapte condensat caramelizat DeLatte
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • Decor
  • cirese amare
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu fructe si mascarpone:

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca cat timp am mixat galbenusurile cu zaharul farin. Cand galbenusurile si-au dublat volumul am incorporat si untul topit, apoi am adaugat jumatate din faina si am amestecat incet. Am adaugat jumatate din albusurle batute spuma, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Adaugam si restul de faina si-l incorporat tot cu miscari lente, apoi incorporam si restul de albusuri, tot cu miscari lente de jos in sus. Am turnat blatul in tava tapetata, apoi am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 4-5 min, apoi am scos tava din cuptor si am asezat fructele peste blat, am introdus din nou tava la cuptor pentru cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Am  mixat mascarponele cu laptele condensat caramelizat cca 5-6 min, pana am obtinut o crema spumoasa.

Frisca : Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma, am adaugat zaharul pudra si am mai mixat cca 2-3 min.

Asamblare : Am scos blatul din tava si l-am asezat pe un platou, am taiat marginile, apoi am intins crema, am portionat prajitura apoi am ornat cu frisca, cirese si aschii de ciocolata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu fructe si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune