Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe

de katty in Prajituri, 13 Apr 2018 | 3253 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 5 albusuri
    • 3 oua intregi
    • 8 linguri zahar
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • un praf de sare
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 borcan mic gem de caise
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana 30% grasime
    • 1 plic gelatina
    • 2 linguri zahar pudra
    • 450 gr fructe (visine, coacaze, merisoare) congelate
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 100 gr zahar
    • 100 ml apa
    • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe:

Pregatim blatul. Separam cele 3 oua. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, turnam blatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate si il ungem cu gem de caise. Pentru crema punem apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert. Fierbem 5 minute, pana siropul se mai leaga, apoi stingem focul si adaugam fructele. Acoperim cu un  capac si lasam 5 minute. Scurgem fructele si le lasam sa se raceasca.

Hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece si o amestecam cu zeama de la fructe, apoi o lasam sa se raceasca, fara sa se lege. Mixam frisca lichida pana incepe sa se intareasca, apoi adaugam smantana si zaharul pudra. Amestecam cu mascarponele si siropul de fructe racit. Punem si fructele si amestecam usor. Intindem crema peste blat si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Inainte de a portiona presaram deasupra fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nuca