Desert prajitura cu ghimbir

de cristina1985 in Prajituri, 23 Iun 2018 | 3367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 50 g unt
  • 50 g melasa
  • 50 g miere
  • 2 lg sirop ghimbir
  • 2 lg-te ghimbir ras
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar brun
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • Crema:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg-te esenta vanilie
  • 2lg+2-3 lg lg sirop ghimbir
  • Ornat:
  • Ornamente ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ghimbir:

Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste o tava de 20 x 30 cm, cu hartie de copt.

Se pun pe foc melasa, mierea, untul, siropul si ghimbirul ras fin, pana se topeste (untul). Se lasa la racit.

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul brun, se cerne faina si se adauga praful de copt, scortisoara si amestecul fiert, de melasa. Se pune compozitia in tava si se coace 12 minute.

Crema: se amesteca untul cu zaharul pudra, esenta vanilie si 2 lg sirop ghimbir. Cu restul (de sirop) se stropeste blatul.

Se pune crema peste blatul insiropat si se orneaza cu ciocolata. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Flodni