Desert prajitura cu gutui

de oanapl in Prajituri, 2 Sep 2017 | 11127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 gutui mari
  • 3 oua
  • 150g zahar + 3 linguri
  • 3 linguri cacao
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 1 lingura ulei
  • esenta de lamaie
  • Scortisoara
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gutui:

Speli gutuile, le cureti de coaja, le tai cubulete si le pui sa fiarba in 100ml de apa cu 3 linguri de zahar.

Intre timp, mixezi ouale cu zaharul macinat pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. Adaugi uleiul si esenta si mixezi.
Adaugi scorțișoara, cacao și faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul si amesteci cu ajutorul unei linguri de lemn pana se omogenizeaza compozitia.
Dupa ce gutuile s-au inmuiat, le strecori de apa, le lasi sa se raceasca si le asezi intr-o tava tapetata cu unt.
Torni aluatul peste gutui si amesteci usor.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 50-55 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasi prajitura sa se raceasca, o pudrezi cu zahar si o tai felii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gutui