Desert prajitura cu iaurt fara coacere

de Lorra in Prajituri, 22 Noi 2011 | 108046 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt este un desert usor si rapid de preparat deaoarece nu necesita coacere. Nu i-am facut o decorare mai prezentabila din cauza timpului ce ma presa, dar este tare buna. Data viitoare o voi face mai dichisita :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g pesmet
  • 150 g unt 
  • 2 linguri zahar 
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 500 gr iaurt capsuni
  • 500 g frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt fara coacere:

Blat: Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios).

Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema.

Crema: Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca pentru ornat) si se amesteca cu iaurtul si zaharul.

Se hidrateaza gelatina in 7 linguri de apa si se pune apoi pe foc, amestecand usor, pana se topeste (atentie, a nu se fierbe), dupa care se amesteca cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugata apoi in toata crema. Se omogenizeaza bine.

Se scoate tava cu blatul de la frigider si se pune crema, intinzand-o umiform. Se da iar la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se scoate prajitura din tava cu ajutorul foliei, se portioneaza si se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 30x25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert altfel de cremes