Desert prajitura cu iaurt si zmeura

de MotanLaOale in Prajituri, 22 Aug 2021 | 3513 vizualizari

 

Inspirat de Cleme.
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 400g iaurt Pilos
  • 1 pahar zahar
  • 1 si 1/2 pahar faina
  • 1 pahar ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 400g zmeura
  • 3 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si zmeura:

Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama.

 Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul.

 Se adauga uleiul, iaurtul mixand in continuare.

 Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga mixand in continuare.

 Se tapeteaza o tava (28x32) cu hartie de copt.

 Se toarna compozitia in tava si se pune zmeura deasupra cat mai uniform pe toata suprafata.

Se presara deasupra zaharul brun pe toata suprafata.

 Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute.

 Se face testul cu scobitoarea.

 Se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

 Se portioneaza si se poate pudra cu zahar pudra daca va place.

 Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert vafe Tiramisu